در قدیمالایام، درست زمانی که اولین دوخت و دوز لباس در جهان شکل گرفت، درست روزی که اولین خیاط طراحی لباسی رو از اعماق ذهنش بیرون کشید و جسورانه اون رو دوخت و به معرض نمایش گذاشت، دنیای مد و استایل متولد شد.
این دنیای حیرت انگیز، که همیشه در هر دورهای از تاریخ برای زمان خودش جذاب و خبرساز بوده و مخاطبان خودش رو داشته، دائما دست خوش تغییرات شده، سراسر رقابت و ایده پردازی بین خالقان اثرها بوده، گردش مالی بسیار بزرگی در دنیا به وجود آورده و امروز که شما دارین این متن رو میخونین از پولسازترین صنایع جهان به شمار میره.
در گذشته پادشاهان، ملکهها، رجال سیاسی و بزرگمردان تاریخ برای تاثیرگذاری بیشتر، نشان دادن قدرت و تفاوتشون با افراد معمولی جامعه از سبک مخصوص به خودشون استفاده میکردن. اما در این دوره توجه به پوشش یه جورایی همه گیر شده و نوع پوشش و ظاهر ما نقش بسیار مهمی توی دید اطرافیان به ما، نظر اونها در مورد کاراکتر ما و تاثیرگزاری ما در اونها داره و دیگه فقط افراد عالی رتبه سرزمینها نیستن که لباس مخصوص به خودشون رو انتخاب میکنن.
با تکیه به علم روانشناسی، همه میدونیم که توجه و اهمیت به خود نشانهی احترام به خود هست و قدرتی که در ضمیر ناخوداگاه به ما میده، باعث جلب توجه، تحسین و احترام اطرافیان ما میشه. همیشه افرادی که از سبکهای پوشش جدید و خاص توی جمعها و محیطهای اجتماعی استفاده میکردن افراد خاص و مورد توجه جمع بودن و یه حساب دیگهای روی اونها باز میشده.
البته اینم بگم که پیروی از هر نوع مد نوظهور لزوما برای ما مقبولیت اجتماعی نمیاره. اگر مد و سبکی که دنبال میکنیم خارج از عرف جامعه باشه معمولا با دریافت نظر منفی مواجه میشیم و نتیجه برعکس میگیریم. ولی این به معنای ریسک نکردن نیست، فقط باید با دقت و هوشمندانه سبک مورد نظر خودمون رو بر اساس وجهه اجتماعی که داریم انتخاب کنیم و چاشنی ریسک رو هم قاطیش کنیم. در کل باید بگیم حفظ تعادل بین محافظه کاری و ریسک پذیری و جسارت فرمول موفقیت در سبک پوشش ماست.
خیلی از سبکهای لباس در طول سالها و با تغییرات سبک زندگی انسان به وجود اومدن. حتی چند سال یکبار برخی سبکها تکرار شدند ولی تغییر و تنوع جزو جدایی ناپذیر این دنیاست. توی دنیای مد امروز، شناختن کدهای مختلف لباس میتونه کمک کنه که برای هر موقعیتی لباس مناسبش رو انتخاب کنیم. هر سبک، ویژگیها و آداب خاص خودش رو داره. افراد پیشرو در مد همیشه باید به جزییات و ریزه کاریها توجه کنند. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم سبکهای مختلف و جزییات اونها رو بشناسید، با توجه به علاقه و سلیقه خودتون سبک مورد علاقه خودتون رو انتخاب کنین.
تصور کنید که یک ماجراجویی در دنیای مد و لباس رو شروع کردید، آمادهاید که رازهای پوشیدن لباسهای راحت و شیک رو برای هر موقعیتی کشف کنید؟
بیایید با هم درباره هر کد لباس و اینکه چطور میتونیم اونها رو به خوبی بشناسیم صحبت کنیم.
سبک کژوال یا غیر رسمی (Casual)
یک روز تعطیل رو تصور کنین که شما میخوایید بعد از استراحت کافی، با دوستاتون به یه کافه برید. اولین چیزی که به ذهنتون میرسه، لباسهای راحت و غیر رسمیه که انرژی زیادی در ترکیببندی اونها ازتون نگیره. این سبک، که به اون کژوال میگن، روی راحتی و شرکت توی فعالیتهای روزانه و آسودگی (حتی توی حرکت و فعالیت سبک) تمرکز داره و فراغ بال رو در اون محیط اجتماعی بهتون میده و نیازی نیست نگران مناسب نبودن ظاهرتون باشین.
کژوال سه زیرمجموعه دارد: کژوال، اسمارت کژوال و بیزنس کژوال.
هر کدوم از اینها قوانین، انتظارات و تعاریف خاص خودشون را دارن. پس چیشد؟ هر استایل (سخن بود، میدونیم) جایی و هر نکته مکانی داره
کژوال
کژوال پایهایترین کد لباس در این سبک هست. یک پله فراتر از لباسهای راحتی تو خونهای، ولی همچنان غیررسمی و با هارمونی، بطوریکه اگر کسی به طور کلی سر تا پا این سبک رو ببینه میگه به به چقدر همه چیز به هم میاد و چیزی کم نداره. این یعنی استایل هارمونی داره و چشم نوازه و از معمولی بودن خارج شده.
تصور کنید یه تیشرت یقهدار (پولوشرت) و یه شلوار جین ساده از برندهایی مثل Levi’s یا Uniqlo پوشیدین. شاید به نظر زیادی ساده بیاد، اما این سبک اصلا به معنای شلختگی نیست، بلکه ظرافت آرامشبخشی داره که کاراکتر ما رو اینجوری تعریف میکنه: ما فرد متعادلی هستیم که از آرامش درونی برخورداریم. شخص راحتی هستیم و البته بسیار قابل اعتماد.
چون خانمها مقدم ترند همیشه اول با پردازش استایل برای خانمها شروع میکنیم ؛)
عناصر امضای این سبک برای خانمها:
*گردنبند و انگشتر و دستبند کنار ساعت (طلایی و نقره ای و ترکیبی با سنگ و مروارید و…) و گوشواره همیشه در همه فصول کاربرد دارن. بستگی به سلیقه خودتون میتونین زیورآلات درشت و چشمگیر رو انتخاب کنین یا ظریف و کوچیک و بیریسک و ساده. کاملا به خودتون بستگی داره، فقط یادتون باشه آیتمهای ظریف معمولا درکنار هم خوب ترکیب میشن اما توی ترکیب کردن آیتمهای درشت باهم، دقت بیشتری داشته باشین*
عناصر امضای این سبک برای آقایون:
بهار
تابستان
پاییز
زمستان
اسمارت کژوال:
این سبک رو میتونین بهعنوان ارتقای استایل روزانهتون تصور کنین، به جای شلوار جین، از شلوارهای چینوی شیک یا شلوارهای مرتب استفاده کنین.
یه پیراهن آستین بلند تمیز یا پولوشرت شیک بپوش، و بوم! آمادهی یه مهمونی غیررسمی یا یه رویداد تجاری کمتر رسمی هستی، برندهایی مثل Gap ، Polo Ralph Lauren وZara انتخابهای عالیای برای این سبک دارن، اسمارت کژوال ترکیبی از راحتی و ظاهری رسمی رو ارائه میده.
حالا، تفاوت بین اسمارت کژوال و کژوال چیه؟ اسمارت کژوال یه پله بالاتر از کژوال هست، با تمرکز روی اضافه کردن یه حسی از شیک بودن به لباسهای راحت. جزییات عناصر مناسب فصول مختلف که توی استایل کژوال بررسی کردیم نیز به جزییات اسمارت کژوال خیلی نزدیک هستند و شما با تکیه به اون ها بهش میرسین.
حالا میرسیم به بیزنس کژوال
تصور کن که داری به یه دفتر مدرن برای دیدار شخص مهمی که با اون زیادی راحت نیستی میری که کتوشلوار کامل نیاز نیست.
این استایل یکم صیقلیتر از اسمارت کژوال است و به سمت ظاهری حرفهایتر متمایل میشه. شما شلوارهای تکرنگ، پیراهنهای دکمهدار و شاید یه کت ساده میپوشید. تیشرت در اینجا جایی نداره! بیزنس کژوال مثل اینه که برای یه جلسه لباس پوشیدی اما نه به رسمی بودن یه مجلس عروسی. برندهایی مثل Banana Republic این سبک رو بهخوبی نمایش میدن.
در مورد پولوشرتها چی؟ اونا معمولاً یک پله بالاتر از لباسهای روزمره هستن و تو محیطهای بیزنس کژوال مناسبن. یه پولوشرت رو با کت و شلوار ست کن و آماده باش!
عناصر کلیدی بیزنس کژوال:
درک تفاوت بین کژوال، اسمارت کژوال و بیزنس کژوال مثل تسلط به یه بازی استایل هست. کژوال آرامترین و با تمرکز بر راحتی و سادگی هست. اسمارت کژوال حد وسطی هست که راحتی غیررسمی و حس رسمی رو ترکیب میکنه. بیزنس کژوال صیقلیتر و برای محیطهای حرفهای مناسب هست اما هنوز کمتر رسمی نسبت به لباسهای تجاری سنتی هست.
این استایلها رو بدرستی درک کن و اگه با استایل مناسب هر جا بری، تأثیر عالی و ماندگار خواهی داشت.
حالا بریم به دنیای رسمیها، جایی که همیشه میخوایم بهترین و شیکترین خودمون باشیم. تصور کن داری میری به یه مراسم بزرگ، مثل عروسی یا مراسم فارغالتحصیلی، یا حتی یه مهمانی شیک؛ اینجاست که سبک رسمی (Formal) خودش رو نشون میده.
سبک رسمی:
فورمال (Formal) لباسهای رسمی معمولاً برای موقعیتهای خیلی مهم و بزرگ استفاده میشن. مثلاً برای عروسیها، مراسم تدفین، فارغالتحصیلی و هر جایی که دوست داری بهترین و شیکترین خودت باشی.
برای آقایان، این یعنی پوشیدن یک کت و شلوار شیک، پیراهن مرتب، کراوات یا پاپیون و کفشهای مجلسی. اگه میخوای یه خورده درخشانتر به نظر بیای، میتونی دکمه سردست یا دستمال جیبی هم به مجموعهات اضافه کنی
رنگهای تیره مثل زغالی یا سرمهای همیشه انتخابهای خوبی هستن، ولی میتونی از رنگهای دیگه هم استفاده کنی، به شرطی که با استانداردهای رسمی هماهنگ باشه.
برای خانمها، لباس رسمی شامل پیراهنهای بلند و شیک میشه. هم لباسهای مجلسی بلند و هم لباسهای کوکتل (پیراهنهای رسمی کوتاهتر) در این دسته قرار میگیرن. جدا از پیراهن، بلوزها، دامنهای شیک و شلوارهای مجلسی با پارچههایی مثل سیلک و ابریشم هم گزینههای خوبی هستن. کفشهای پاشنهدار یا کفشهای تخت مجللتر، به همراه جواهرات ظریف و کیفهای کلاچ کوچک، همه و همه میتونن ظاهر رو کامل کنن.
سبک رسمی انواع مختلفی داره، مثل فورمال تجاری و فورمال عروسی. هر کدوم میتونن ویژگیهای خاص خودشون رو داشته باشن مثلاً در فورمال تجاری، معمولاً رنگهای تیره و ساده ترجیح داده میشن اما در فورمال عروسی، پالت رنگ و طراحیها میتونن خیلی خاصتر و متنوعتر باشن.
کراوات مشکی (Black-tie)
حالا برسیم به کراوات مشکی، که مخصوص خیلی از مراسمهای رسمی و خاصه. این کد لباس اغلب برای عروسیهای مجلل و رسمی، شامها و جشنهای بزرگ استفاده میشه.
برای آقایان، کد لباس مشکی خیلی واضحه! تاکسیدو (کت های بلند با یقه های تیز) و با پاپیون مشکی، پیراهن سفید و کفشهای مشکی. مشکی رایجترین رنگ برای تاکسیدو هست، ولی رنگ آبی نیمهشب هم بهعنوان یک جایگزین مدرن دیده میشه.
برای خانمها، لباسهای مختلفی از جمله لباسهای شب بلند یا لباسهای کوکتل مجلل مناسب هستن، هرچند لباسهای بلندتر و رسمیتر ترجیح داده میشن.کفشهای پاشنهدار با جواهرات ظریف، شال و کیف کلاچ انتخابهای معمولی هستن.
سبک بوهمی (Boho Style)
حالا بریم به دنیای پر از رنگ و خیالانگیز سبک بوهمی (Boho Style) . این سبک با پارچههای گشاد، روان، چاپهای پررنگ الگوهای حیوانی روی بارچه (بلنگی و ببری و مار و …) و لایهبندی خلاقانه شناخته میشه. احتمالاً “بوهمیاییها” رو دیدی که عناصر مد بوهمی و هیپی رو با هم ترکیب میکنن.
در قلب خود، سبک بوهمی، درباره پذیرش نگرش آزادانه و غیر سازگار نسبت به مد است ،استفاده از مد برای جشن گرفتن فردیت و بیان هویت منحصر به فردت، این سبک حس آزادی، صلح و عشق رو تداعی میکنه و یادآور دوران هیپیها هست.
عناصر کلیدی سبک بوهمی
این ویژگیها با هم ترکیب میشن و ظاهری گلچینشده و آزادانه ایجاد میکنن که جوهرهی سبک مد بوهمی رو به تصویر میکشه. اگه دنبال سبکی سرگرمکننده و راحت هستی که بهت اجازه بده خلاقیتت رو آزاد کنی و جنبه هنریایت رو بیان کنی، سبک بوهمی ممکنه برای تو مناسب باشه.
تاریخچه مختصر مد بوهمی
اولین ظاهر بوهمی رو میشه تا انقلاب فرانسه دنبال کرد ولی نسخه مدرن این سبک در دهه 1960 شکل گرفت، و به هنرمندان، نوازندگان و افراد خلاق که از مد بهعنوان وسیلهای برای بیان خود استفاده میکردن، مرتبط بود. دهه 1960، فرهنگ هیپی واقعاً ظاهر بوهو را پذیرفت و محبوب کرد. لباسهای بوهمیایی تقریباً به اندازه موسیقی نمادین با آن دهه و دهه بعد از آن مترادف شد.
امروز، سبک بوهو به یک بیانیه مد رایج تبدیل شده که اغلب با جریان اصلی مد روز همراهه.
امیدوارم این سفر ماجراجویانه به دنیای مد و لباس تا اینجا برات جذاب بوده باشه!
حالا بیا با هم به خیابانهای شلوغ و پرهیاهو سفر کنیم، جایی که سبکهای خیابانی حکمفرما هستن و هر گوشهای از شهر داستانی برای گفتن داره!
سبک خیابانی (Street Style)
تصور کن، در قلب شهر هستی و با هر قدم، لباسهای خیابانی مختلف رو میبینی؛ این سبک چیزی بیش از یک برچسب مد است. لباسهای خیابانی، یک بیانی پرجنبوجوش از فرهنگ معاصر هستن. این سبک، مظهر لباسهای شیک و غیررسمیای است که افراد جوان و پیرو مد روز، خصوصاً زیر ۳۰ سال، در شهری پرجنبوجوش میپوشن.
عاشقان اسکیت، طرفداران هیپهاپ و پارکور، همه و همه با هم در این سبک متحد میشن. این سبک نمیتونه محدود بشه؛ از شورش فرهنگ اسکیت و موجسواری گرفته تا پویایی ورزش و ضربان سبک موسیقی هیپهاپ، همه اینها در لباسهای خیابانی دیده میشن.
بیدردسری در ظاهر اما با عمق زیاد: نذار بیدردسری ظاهر این لباسها تو رو فریب بده! لباسهای خیابانی با لوگوی طراحان معروف، یک بوم نقاشی فرهنگی هستن. هر لباس، یه داستان داره؛ یه مانیفست فرهنگی که از تلفیق مد و هویت تصویری ساخته شده.
تاریخچه مختصر سبک خیابانی
ریشههای لباسهای خیابانی به دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ برمیگرده، زمانی که فرهنگ شهری در آمریکا شکل گرفت. صحنههای موسیقی پانک راک و هیپهاپ، اسکیت بورد و موجسواری، همگی تأثیر بزرگی بر این سبک داشتن. این لباسها فقط برای پوشش نبودن؛ یک بیانیه سرکش بودن که هنجارهای مد سنتی رو به چالش میکشیدن.
برندهایی مثل Vans و Stussy نقش بزرگی در شکلگیری این سبک داشتن و با ارائه لباسهای بادوام و شیک، به نیازهای این خردهفرهنگها پاسخ دادند. صحنه هیپهاپ، بهویژه در نیویورک، نیروی قدرتمندی در شکلدهی به لباسهای خیابانی بود.
عناصر امضای سبک خیابانی:
این سبک نشون میده که مد همیشه نباید به جلو بره! بعضی وقتها، بازگشت به اصول اولیه میتونه مظهر جذابیت باشه.
این بود سفر ما به دنیای پرانرژی و خلاق سبک خیابانی. امیدوارم لذت برده باشی.
بریم به دنیای پر از ماجراجویی سبک ورزشی (Athleisure) که توش راحتی و مد دست به دست هم میدن! تصور کن صبح زود بیدار میشی، میری سر کار، بعدش به باشگاه میری و در نهایت میری شام. حالا اینجا هستیم، با لباسی که از صبح تا شب هم برات راحت باشه و هم شیک!
سبک ورزشی (Athleisure)
این سبک ترکیبی از لباسهای کژوال و ورزشی است، که هم برای ورزش و هم برای استفاده روزمره مناسبن. اصطلاح Athleisure از ترکیب دو کلمه “ورزش” و “تفریح” به وجود اومده. لباسهای ورزشی میتونن شامل:
لباسهای ورزشی، ژاکتهای ورزشی، هودی، شلوار یوگا، جوراب شلواری، کفشهای کتانی، شلوارک بایکر یا معمولی ، صندل و کفشهای بیرکن استوک، ژاکت، شلوار لی و شلوارک باشن که شبیه لباسهای ورزشی هستن یا به خوبی با آن ست میشوند.
عناصر امضای این سبک:
سبک آماده (Preppy)
حالا نوبت سبک آماده یا همونPreppy است! تصور کن در یک مدرسهی خصوصی قدیمی در آمریکا هستی. این سبک از اونجا الهام گرفته شده و با گذر زمان به یه ترند جهانی تبدیل شده. در دهه ۱۹۵۰، سبک Preppy سبک زندگی آمریکایی رو تعریف میکرد و مترادف با موفقیت شد. این روند باعث پیدایش برندهایی مثل Brooks Brothers، Ralph Lauren و Tommy Hilfiger شد. این سبک هم کلاسیکه و هم مدرن، ترکیبی از شاخصه های جنسیتی مردانه و زنانه و تأثیرگذاری.
عناصر امضای این سبک:
سبک وینتیج (Vintage Style)
بریم به گذشته و با سبک وینتیج آشنا بشیم! این سبک از مد دهههای گذشته الهام گرفته شده و معمولاً بر دورههای خاص مثل دهه 50، 60 یا 70 تمرکز داره. اقلام وینتیج نه تنها قدیمی هستن، بلکه به عنوان یک کپسول زمانی برای دورههایی که در اون ساخته شدن عمل میکنن. به این معناست که دارای تناسب نمادین دههایان که شما را به یاد اون میاندازه اما نظرات مختلفی در مورد اینکه یه آیتم چقدر باید قدیمی باشه تا وینتیج محسوب بشه، وجود داره. بیشتر مردم فکر میکنن که هر لباسی که نمایانگر یک دوره یا مرحله اجتماعی متفاوتی باشه و حداقل ۴۰ ساله اما کمتر از ۱۰۰ ساله باشد، وینتیج محسوب میشه. به عنوان مثال، یک لباس باید بین سالهای ۱۹۸۳ و ۱۹۲۳ تولید شده باشه تا در سال ۲۰۲۳ به عنوان وینتیج در نظر گرفته بشه. تفاوت بین چیزهای قدیمی، وینتیج، عتیقه، کلاسیک، رترو این تعاریف اغلب در ذهن مردم مخلوط میشن، اما به یاد آوردن تفاوت آنها چندان سخت نیست. باید یک قطعه اصیل مانند یک لباس یقه بزرگ دهه ۸۰، تیشرتهای رنگآمیزی دهه ۷۰ یا یک کت و دامن از دهه ۶۰ باشد
تفاوتهای کلیدی زیر رو لازمه که بدونیم :
عناصر امضای این سبک:
ما توی یه جامعه سرمایهداری زندگی میکنیم، جایی که مد سریع و مصرف بیش از حد جهان را تسخیر کرده. بنابراین اولین چیزی که لباسهای وینتیج به شما ارائه میدن، منحصر به فرد بودن است. کشف فردیت و حس سبک شخصی خودت رو داشتن از طریق خرید وینتیج در واقع یه ایده شگفتانگیزه. هیچ کس هرگز همون لباس رو نخواهد داشت، ظاهر فرد، منحصر به فرد و شگفتانگیز میشه. و همچنین خرید اقلام وینتیج، سرمایهگذاری خوبیه، چون معمولاً این چیزها مورد علاقه بسیاری از مردمه. دوما، به محیط زیست کمک میکنه. خرید کمتر لباس نو، باعث کم شدن تقاضای لباس و همینطور تولید کمتر میشه و منابع طبیعی و انسانی کمتری برای تولید آن استفاده میشن. وقتی لباسها را دوباره استفاده میکنیم و به آنها زندگی دوم میدهیم، در نهایت زباله کمتری تولید میکنیم. تازه، لباسهای وینتیج عمدتاً لباسهای با کیفیت بالا هستن و این لباسها بسیار بیشتر از قطعات بازار انبوه دوام میآورن. حتی اگر لباسهای وینتیج قبلاً پوشیده شده باشن، احتمال بیشتری وجود داره که از مواد با کیفیت بالا ساخته شده باشن و حتی پس از مدت طولانی پوشیدن، خوب به نظر برسن. این به این دلیل است که مد سریع یک مفهوم نسبتاً جدید است و در آن زمان در قرن بیستم پارچهها و طراحیها بسیار جذابتر بودن.
پس چرا باید وینتیج بخرید؟
خرید لباسهای وینتیج، حس منحصر به فرد بودن رو بهتون میده. هیچکس دیگهای همون لباس رو نداره و شما میتونین با ظاهر منحصر به فرد خودتون رو از دیگران متمایز کنین. همچنین، خرید وینتیج به محیط زیست کمک میکنه، چون باعث میشه تقاضا برای تولید لباسهای جدید کمتر بشه و منابع کمتری مصرف بشه. لباسهای وینتیج معمولاً کیفیت بالاتری دارن و حتی بعد از مدتها همچنان خوب به نظر میان.
سبک پانک (Punk Style)
حالا بریم به دنیای سرکش و جسور سبک پانک. این سبک از فرهنگ پانک راک پدید اومده و با زیباییشناسی ضد استقرار و بیان بیانیهای قوی شناخته میشه. پانکها با استفاده از لباسهاشون به هنجارهای اجتماعی اعتراض میکردن و این سبک هنوز هم همون شور و هیجان رو داره.
تاریخچه مختصر سبک پانک
مالکوم مکلارن در گسترش سبک پانک نقش بزرگی داشت، اون مدتی رو در نیویورک گذروند و از صحنه مد و موسیقی پانک الهام گرفت. پس از بازگشت به لندن، فروشگاهش در کینگزرود به فروش لباسهای جسورانه و تیز که توسط ویوین وستوود طراحی شده بود، تغییر یافت. موسیقی پانک کاتالیزوری برای شکلگیری این سبک بود و جوانان نارضایتیشون از دنیای خود رو با پوشیدن لباسهای پانک نشان میدادن.
عناصر امضای این سبک:
سبک مینیمالیستی (Minimalist Style)
آخرین مقصد ما سبک مینیمالیستی است. این سبک با ظاهر تمیز و سادهش شناخته میشه، بدون زیورآلات اضافی و با تمرکز بر رنگهای خنثی و برشهای شیک. مینیمالیسم ضد مصرفگرایی مدرن است و میگه “کمتر بخر، خوب انتخاب کن، آن را ماندگار کن”.
عناصر امضای این سبک:
این بود سفر ما به دنیای مد و سبکهای مختلف. امیدوارم لذت برده باشی!
ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم.
تماس با ما: 09374391006
پشتیبانی فنی: 09102227088
ایمیل: Zirazi.info@gmail.com